Verandering

"Het zijn niet de sterkste soorten die overleven en ook niet de meest intelligente. Het is het soort dat het beste reageert op veranderingen."

"'Verandering is een constante' wordt er wel eens gezegd, en in een steeds snellere en complexere wereld wordt verandering steeds meer een uitdaging: om uit te voeren, om mee te bewegen, om succesvol te zijn. Als wij als mensen niet in staat zijn om met de veranderingen mee te bewegen of veranderingen tot stand te brengen, dan houdt het een keer op en moeten we plaatsmaken voor anderen die dat wel kunnen. Maar als we met de verandering mee kunnen groeien in plaats van in onze comfortzone te blijven en te denken dat het wel 'overwaait', dan ontstaat er een geheel andere dynamiek. Maar dat vergt wel wat van ons, dat gebeurd niet zomaar...
'De pessimist klaagt over de wind, de optimist verwacht dat die draait, en de realist stelt de zeilen bij'."

Samen sta je sterker dan alleen

"If you want to go fast, go alone... If you want to go far, go together!"

Zo ook binnen organisaties (een samenwerkingsverband van mensen): als we als organisatie in staat zijn onze mensen te laten groeien om op een andere manier naar veranderingen te kijken en er mee om te gaan, dan groeien we uiteindelijk daar als organisatie ook van en daarmee wordt de organisatie meer dan gewoon werk, maar een belangrijk onderdeel van het leven.
De organisatie transformeert van 'zinvol voor mij' naar 'zingevend voor ons'. Het is de zingeving dat maakt dat mensen zich ten volle inzetten: omdat het er toe doet!

Waar begint verandering?

"When we are no longer able to change a situation, we are challenged to change ourselves."

JezelfLeidenVoordat je effectief leiding kunt geven aan verandering moet je leiding kunnen geven aan jezelf. Het begint dus bij jezelf, jezelf kennen, weten wat je kracht is maar ook wat je valkuilen zijn zodat je anderen kunt bege-leiden en niet in de valkuil stapt van mis-leiden.

Leiderschap begint dus bij jezelf: met bewust-zijn!

Ben je instaat jezelf te leiden, dan ben je ook in staat om te bege-leiden vanuit kracht in plaats van te acteren vanuit macht.

"When one door closes, another opens; but we often look so long and so regretfully upon the closed door that we do not see the one which has opened for us."

Effectief leidinggeven vergt een andere manier van kijken en daar kan ik jou en jouw organisatie op een Slimme manier bij helpen! > Lees meer...

Interessant?

Sharing = Caring ㋛

Wil je meer weten of vrijblijvend een keer samen over de voor jou of jouw organisatie toegevoegde waarde van mijn diensten klankborden? Voel je vrij om Contact op te nemen, ik kom graag een keer op bezoek voor een goed gesprek!