lerendeleiders-400px

De reden waarom ik als ondernemer ben gestart is voor mij gelegen in het feit dat ik graag voor de volle 100% voor een klant wil gaan: inzetten op groei zit bij mij diepgeworteld. Vanuit mijn dienstverband merkte ik dat dit vaak een spanningsveld opleverde:

"ga je voor wat goed is voor de klant of ga je voor wat goed is voor jouw bedrijf (lees: aandeelhouders)..."

Lijderschap - Ligt het aan mij?

Mijn besluit om voor mezelf te beginnen kwam echter ook voort uit een onbeantwoord gevoel dat ik had en dat ik niet kon duidden. Ik merkte dat ik mezelf in mijn leidinggevende functie binnen het bedrijf steeds vaker de vraag ging stellen: “moet dat nou zo, kan dat niet anders, wie dienen we hier mee?” en uiteindelijk “ligt het aan mij?

Op het moment dat ik merkte dat ik aan mezelf ging twijfelen heb ik een besluit genomen: “Het ligt niet aan mij, er moeten meer leidinggevenden zijn die er zo over denken... ze zijn alleen nog niet op mijn pad gekomen”. Het alternatief was dat ik bleef doormodderen, maar ik had nu verantwoording genomen voor mijn gevoel, ik ben van het pad afgestapt en een nieuw pad begonnen.

Leiderschap - Loslaten!

Als het niet aan mij lag en als er inderdaad anderen zoals ik waren, hoe kom je daar dan mee in contact? Wat ik wilde neerzetten was een 'community' van leidinggevenden die dezelfde gedachten hadden. Ik noemde toen dat 'ongebonden – verbonden' zijn. Technisch was e.e.a. snel opgezet, maar dan... hoe bouw je een (actieve) community?

Een jaar later startte ik in de Executive leergang Servant Leadership. Hier viel voor mij een belangrijk kwartje: ik probeerde zo goed te be-grijpen waarom het niet lukte om een community van gelijkgezinden op te zetten dat het juist daardoor niet lukte. Een community doe je namelijk niet in je eentje, maar samen met anderen. In plaats van (be-)grijpen moest ik dus loslaten!

In de seconde dat dit kwartje viel en ik daadwerkelijk losliet stelde ik in de opleiding voor om mijn technische oplossing (ongebonden-verbonden) ter beschikking te stellen van onze leergang, en wat schetste mijn verbazing... het werd opgepakt!

Binnen twee maanden werd de gekozen naam (servantleaderforum) gewijzigd in Lerende Leiders en hadden we (lees de community) het besluit genomen om dit initiatief verder te trekken dan alleen ter ondersteuning van onze leergang.

Dienend Leiderschap - Groei!

Inmiddels hebben we meer dan 10.000 (!) actieve volgers (status januari 2017).

inspiredinspireLerende Leiders geeft mij veel energie en door de manier waarop het georganiseerd is daagt het mij continu uit om buiten mijn comfortzone te stappen en vertrouwen te hebben in de mensen om me heen waar je het voor en mee doet. Angst (vertaald naar controle) heeft plaats gemaakt voor vertrouwen. Lessen die ik nu in mijn bedrijf en interactie met anderen actief meeneem en belangeloos deel: creëren, inspireren en mensen / organisaties laten groeien. Hierdoor is Lerende Leiders voor mij naast zinvol ook zingevend!

Meer weten over Platform Lerende Leiders, passief of actief meedoen?

Bekijk de inspirerende Lerende Leiders website of neem contact op voor een waarde(n)vol gesprek!

topblogger150

Interessant?

Sharing = Caring ㋛

Wil je meer weten of vrijblijvend een keer samen over de voor jou of jouw organisatie toegevoegde waarde van mijn diensten klankborden? Voel je vrij om Contact op te nemen, ik kom graag een keer op bezoek voor een goed gesprek!