Dienst: Leiderschap Bilateraal

dienst bilateraal

"Laat jij mensen 'Vinken' of laat jij mensen 'Vonken?'"

Leiderschap Bilateraal

Anderen Leiden
Werkvorm: bilateraal, coaching

Een Leiderschap Bilateraal traject kan los of als opvolging op een Leiderschap Ont-wikkeling traject gestart worden en is bedoeld voor leidinggevenden die hun leiderschap kwaliteiten willen aanscherpen, of op zoek zijn naar een klankbord, 'spiegel' of geweten.

Na het doorlopen van een Leiderschap Ont-wikkeling traject ga je er als leidinggevende mee aan de slag in de praktijk. Leiderschap Bilateraal bied de mogelijkheid om te klankborden over zaken die je in de praktijk van het leidinggeven tegenkomt.

Doel is het verder ont-wikkelen van de leider, het verankeren van de doorgemaakte ont-wikkeling maar ook het 'geweten' op momenten dat het moeilijk wordt om op die manier terugval te voorkomen. Daarnaast wordt er gewerkt aan het bouwen van een gemeenschap, helend vermogen en commitment aan groei.

'Strippenkaart'

In overleg met de cliënt worden de Leiderschap Bilateraal gesprekken ingepland, dat kan op (werk) locatie, telefonisch, via Skype of Google Hangout: wat voor de cliënt de meeste toegevoegde waarde heeft. Een Leiderschap Bilateraal sessie kan eenmalig zijn, of periodiek: structureel of ter ondersteuning bij bijvoorbeeld een grote verandering. In het geval van een periodieke inzet kan er een 'strippenkaart' worden afgenomen die maandelijks achteraf op basis van daadwerkelijk gebruik wordt gefactureerd.

Een 'Strippenkaart' is niet persoonlijk en kan binnen de zelfde organisatie ook voor andere leidinggevenden (of medewerkers) gebruikt worden (in overleg met de 'strippenkaart-houder').

Effect

Je zult bevestigd worden daar waar het goed gaat en uitgedaagd daar waar het beter kan. Hierdoor kun je als leider je focussen op dat wat belangrijk is voor jouw medewerkers en organisatie. Je wordt 'scherp' en bij de les gehouden: de coach fungeert als een geweten en houdt je regelmatig de spiegel voor. Valkuilen worden geduid en vermeden. Je gaat verantwoording EN bevoegdheden bij je medewerkers neerleggen zodat jij minder hoeft te managen en meer kunt gaan leidinggeven.

Interessant?

Sharing = Caring ㋛

Wil je meer weten of vrijblijvend een keer samen over de voor jou of jouw organisatie toegevoegde waarde van mijn diensten klankborden? Voel je vrij om Contact op te nemen, ik kom graag een keer op bezoek voor een goed gesprek!