Selecteer WPM
Drie. Twee. Een. GO! Wat zou jij doen met een miljoen? Geschreven door Ruud van Lent. We kennen waarschijnlijk allemaal wel (uit overlevering of uit persoonlijke ervaring) verhalen over mensen die 'hun leven even uitstellen' (eigen interpretatie) tot ze met pensioen kunnen gaan, om vervolgens er achter te komen dat ze toch wel veel gemist hebben of in sommige gevallen binnen een jaar doodgaan. Het is jouw keuze Met dat in het achterhoofd ga ik ga nogal eens in discussie met mensen in mijn omgeving als het gaat over 'klagen' over het werk of over werksituaties waar ik merk dat de automatische piloot aan het werk is en de passie en betrokkenheid niet meer echt aanwezig is. De mensen maken hier vaak een onbewuste keuze, een keuze om deze (in mijn ogen) niet-optimale situatie te laten voortbestaan. Wat zou een miljoen met jou doen? Ik vraag deze mensen wel eens: "stel je wint de jackpot: 10 miljoen belastingvrij. Wat zou jij dan (werkgerelateerd) doen?" Het zal je niet verbazen dat een groot deel van de mensen zou stoppen met werken of in ieder geval iets anders zou gaan doen... de volgende vraag zou dan kunnen zijn: "Wat belet je nu om dat te doen, wat belet je nu om de huidige situatie aan te pakken?" Je hebt dus wel degelijk een keuze! Op deze manier maak je de onbewuste keuze bewust. Uit ervaring weet ik dat dit niet zonder weerstand gaat. Uit ervaring weet ik ook dat het 'zaadje' geplant is en zie ik mensen zich bewust worden van hun eigen 'automatische piloot', zie ik mensen gaan nadenken over waar die droom van vroeger gebleven is, zie ik mensen in beweging komen, groeien. Commitment aan groei Als (dienend) leider heb je hier ook een verantwoordelijkheid. De verantwoordelijkheid om de groei die de mensen op dit punt gaan doormaken te faciliteren. Ook als dat betekend dat het wellicht beter is om afscheid van elkaar te nemen en dit op de korte termijn voor jouw afdeling of bedrijf minder goed zou zijn. De gewetensvraag Voordat je deze vraag aan iemand kan stellen is het wel zinvol als je voor jezelf weet wat jouw eigen antwoord zou zijn. Wat zou jij doen als je de jackpot zou winnen? Wat zou jij veranderen (werkgerelateerd)? Zou je niets veranderen? Wat is het dan dat zo waarde(n)vol is voor jou? Ben heel benieuwd naar jullie reacties. .Discusieer mee over dit blog of deel het op social media

Wat zou jij doen met een miljoen?

GoudenHandboeien >  Wat zou jij doen met een miljoen?  | LeiderschapscoachingWe kennen waarschijnlijk allemaal wel (uit overlevering of uit persoonlijke ervaring) verhalen over mensen die 'hun leven even uitstellen' (eigen interpretatie) tot ze met pensioen kunnen gaan, om vervolgens er achter te komen dat ze toch wel veel gemist hebben of in sommige gevallen binnen een jaar doodgaan.

Het is jouw keuze

Met dat in het achterhoofd ga ik ga nogal eens in discussie met mensen in mijn omgeving als het gaat over 'klagen' over het werk of over werksituaties waar ik merk dat de automatische piloot aan het werk is en de passie en betrokkenheid niet meer echt aanwezig is. De mensen maken hier vaak een onbewuste keuze, een keuze om deze (in mijn ogen) niet-optimale situatie te laten voortbestaan.

Wat zou een miljoen met jou doen?

Ik vraag deze mensen wel eens: "stel je wint de jackpot: 10 miljoen belastingvrij. Wat zou jij dan (werkgerelateerd) doen?"

Het zal je niet verbazen dat een groot deel van de mensen zou stoppen met werken of in ieder geval iets anders zou gaan doen...

de volgende vraag zou dan kunnen zijn: "Wat belet je nu om dat te doen, wat belet je nu om de huidige situatie aan te pakken?"

Je hebt dus wel degelijk een keuze!

Op deze manier maak je de onbewuste keuze bewust. Uit ervaring weet ik dat dit niet zonder weerstand gaat. Uit ervaring weet ik ook dat het 'zaadje' geplant is en zie ik mensen zich bewust worden van hun eigen 'automatische piloot', zie ik mensen gaan nadenken over waar die droom van vroeger gebleven is, zie ik mensen in beweging komen, groeien.

Commitment aan groei

Als (dienend) leider heb je hier ook een verantwoordelijkheid. De verantwoordelijkheid om de groei die de mensen op dit punt gaan doormaken te faciliteren. Ook als dat betekend dat het wellicht beter is om afscheid van elkaar te nemen en dit op de korte termijn voor jouw afdeling of bedrijf minder goed zou zijn.

De gewetensvraag

Voordat je deze vraag aan iemand kan stellen is het wel zinvol als je voor jezelf weet wat jouw eigen antwoord zou zijn.

Wat zou jij doen als je de jackpot zou winnen? Wat zou jij veranderen (werkgerelateerd)?

Zou je niets veranderen? Wat is het dan dat zo waarde(n)vol is voor jou?

Ben heel benieuwd naar jullie reacties.

Interessant?

Sharing = Caring ㋛

Wil je meer weten of vrijblijvend een keer samen over de voor jou of jouw organisatie toegevoegde waarde van mijn diensten klankborden? Voel je vrij om Contact op te nemen, ik kom graag een keer op bezoek voor een goed gesprek!

Leiderschap Ont-wikkeling Leiderschap Bilateraal Ver-leiden Doen

Op de hoogte blijven?

gratisquotes-400px-cta >  Wat zou jij doen met een miljoen?  | LeiderschapscoachingMeer inspiratie opdoen en nooit meer een blog missen? Schrijf je dan nu in voor mijn Nieuw(s) Leiderschap Tips. Je ontvangt dan maandelijks de 'Nieuw(s) Leiderschap' Tips met mooie blogs, foto's en video's. Ter inspiratie en 'food-for-thought'.
Nu met tijdelijk een gratis eBook met maar liefst 360 (SLÏMme) leiderschap quotes om jou als leidinggevende te inspireren en je te laten groeien in je rol als leidinggevende.

Aanmelden Nieuwsbrief

gratisMeer inspiratie opdoen en nooit meer een blog missen?

Schrijf je dan nu in voor mijn maandelijkse 'Nieuw(s) Leiderschap' Tips.
Tijdelijk met een GRATIS eBook met maar liefst 360 (SLÏMme) leiderschap quotes!