verbinden werkw. Uitspraak:   [vərˈbɪndə(n)] Verbuigingen:   verbond (verl.tijd enkelv.) Verbuigingen:   heeft verbonden (volt.deelw.) Toon alle vervoegingen 1) aan elkaar vastmaken of in samenhang brengen

leechingWij denken wat af...

Lindsie en ondergetekende filosoferen wat af als het gaat over hoe we de visie van Lerende Leiders: “Wij brengen mensen met elkaar in verbinding om elkaar te inspireren en van elkaar te leren hoe leiderschap kan bijdragen aan een duurzame en vreedzame wereld waarin plaats is voor ieder levend wezen....” in de wereld kunnen blijven brengen en levend kunnen houden.
Zo waren wij laatst aan het proberen te begrijpen hoe het komt dat sommige blogs veel aandacht krijgen en sommige minder, wat de waarde van die aandacht is, wat mensen ervan weerhoud om aandacht terug te geven.
Wij zien een aantal bewegingen als het gaat om het lezen van en inter-acteren rondom blogs:
[1] “kijken, kijken, niet kopen”
[2] retweeten, liken, verder delen
[3] verder delen met een aanbeveling of opmerking erbij
[4] gerichte en inhoudelijke feedback geven

Deze 'bewegingen' hebben een voor de blogger oplopende waardering en voor de potentiele lezer een oplopende 'hier wil ik meer van weten'-waarde.

Wij legden op basis hiervan de link naar 'verbinden': iets wat voor veel mensen in de 'echte' wereld al heel moeilijk is, is in de 'anonieme' wereld van het internet en social media vaak nog uitdagender.

Sharing is caring

[1] Hoe gemakkelijk is het om op internet veel (gratis) kennis op te doen zonder daar iets voor terug te geven? Doordat je anoniem kunt 'gluren' weet niemand dat jij een blog leest anders dan dat de 'hit counter' met 1 omhoog gaat. [2] Hoe gemakkelijk is het daarentegen om een bericht verder te delen aan jouw achterban om op die manier de blogger in ieder geval terug te geven dat je zijn boodschap gezien hebt. [3] Hoe mooi zou het zijn als je naast een laagdrempelige retweet of like deze zou aanvullen met een opmerking, hiermee geef je nog meer waarde aan de blogger terug. [4] En wat zou het toch mooi zijn als je de blogger 'beloond' met het meest waardevolle dat jij te geven hebt: je tijd en kennis en kunde in de vorm van een (inhoudelijke) reactie op het blog...

De overtreffende trap: Verbinden

Delen is leuk, maar het kan nog waardevoller: delen met een verbinding.

Stel jezelf eens de vraag voordat je gaat verder delen: 'wie dien ik hiermee?' Als het antwoord 'mezelf' is, deel dan niet direct maar denk eens na hoe je het antwoord op deze vraag 'een ander' kan laten zijn en benoem deze persoon eens...
Bij wie speelt het thema van dit blog? wie gun je die inzichten? Ken jij mensen die ook iets te vertellen hebben over het onderwerp en zou je hun kunnen vragen een reactie te plaatsen?

De uitdaging

Hoe ga je in een wereld waarin het steeds gemakkelijker wordt om uit contact en vanachter je veilige beeldscherm te 'gluren', bewust de verbinding opzoeken en groei bij de mensen om je heen bewerkstelligen?

Veel denken of toch maar gewoon doén?

Ik kan daar heel lang over nadenken, maar ik ga het gewoon doen: Als ik een blog lees, dan ga ik kijken voor wie dat van toepassing zou kunnen zijn en ga ik deze mensen verbinden met het blog en met de schrijver ervan. Ik ga waarde toevoegen en mensen vragen waarde toe te voegen.
Ik ben ervan overtuigd dat op die manier niet alleen de 'hit-counter' groeit in onze 'virtuele' wereld, maar daadwerkelijk ook de mensen om ons heen... en daar is het eigenlijk allemaal om begonnen...

Gaat dat vanzelf? Nee, dat denk ik niet... maar ja, verbinden is dan ook een werkwoord. Ook op het internet.

Wat denken jullie, voor wie zou dit een lezenswaardig blog zijn...

Interessant?

Sharing = Caring ㋛

Wil je meer weten of vrijblijvend een keer samen over de voor jou of jouw organisatie toegevoegde waarde van mijn diensten klankborden? Voel je vrij om Contact op te nemen, ik kom graag een keer op bezoek voor een goed gesprek!