Selecteer WPM
Drie. Twee. Een. GO! Hier en nu, maar waar ben jij? Geschreven door Ruud van Lent. In het dagelijkse leven, zowel persoonlijk als professioneel, loop ik er vaak tegen aan dat er geacteerd wordt vanuit 'beelden'. Deze beelden belemmeren het contact met het hier en nu: juist dit contact is in mijn ogen randvoorwaardelijk om de situatie te beleven zoals die daadwekelijk is en niet zoals die als beeld in je hoofd zich blijft herhalen / voordoen. Zonder dit bewustzijn (het bewust-zijn) loop je het risico dat je b.v. in plaats van luisteren naar wat er echt gezegd wordt, gaat horen wat de beelden je doen horen. "Twee boeddhistische monniken liepen over een modderige weg terwijl het stortregende. Op een gegeven ogenblik kwamen ze bij een rivier die buiten zijn oevers was getreden. Daar zat een beeldschoon meisje te huilen.De ene monnik ging naar haar toe en vroeg wat er aan de hand was. Zij vertelde hem snikkend dat ze aan de overkant moest zijn, maar daar niet kon komen door het wassende water. De monnik sloeg zijn arm om haar heen, tilde haar op en droeg haar naar de overkant. De andere monnik volgde. De hele verdere weg zei hij niets. Pas toen ze 's avonds laat bij een tempel aankwamen, kon hij zich niet langer inhouden en zei: 'Wij monniken hebben een belofte afgelegd dat we geen vrouw zullen aanraken, laat staan zo'n jonge en mooie vrouw te dragen. Het is vreselijk gevaarlijk je aan zulke verleiding bloot te stellen. Waarom heb je dat gedaan?'De andere monnik antwoordde: 'Ik liet het meisje daar aan de oever, maar jij draagt haar nog steeds met je mee'." Waar ben jij op dit ogenblik en wat 'draag' je allemaal met je mee? .Discusieer mee over dit blog of deel het op social media

Hier en nu, maar waar ben jij?

River > Hier en nu, maar waar ben jij? | LeiderschapscoachingIn het dagelijkse leven, zowel persoonlijk als professioneel, loop ik er vaak tegen aan dat er geacteerd wordt vanuit 'beelden'. Deze beelden belemmeren het contact met het hier en nu: juist dit contact is in mijn ogen randvoorwaardelijk om de situatie te beleven zoals die daadwekelijk is en niet zoals die als beeld in je hoofd zich blijft herhalen / voordoen. Zonder dit bewustzijn (het bewust-zijn) loop je het risico dat je b.v. in plaats van luisteren naar wat er echt gezegd wordt, gaat horen wat de beelden je doen horen.

"Twee boeddhistische monniken liepen over een modderige weg terwijl het stortregende. Op een gegeven ogenblik kwamen ze bij een rivier die buiten zijn oevers was getreden. Daar zat een beeldschoon meisje te huilen.
De ene monnik ging naar haar toe en vroeg wat er aan de hand was. Zij vertelde hem snikkend dat ze aan de overkant moest zijn, maar daar niet kon komen door het wassende water. De monnik sloeg zijn arm om haar heen, tilde haar op en droeg haar naar de overkant.

De andere monnik volgde. De hele verdere weg zei hij niets. Pas toen ze 's avonds laat bij een tempel aankwamen, kon hij zich niet langer inhouden en zei: 'Wij monniken hebben een belofte afgelegd dat we geen vrouw zullen aanraken, laat staan zo'n jonge en mooie vrouw te dragen. Het is vreselijk gevaarlijk je aan zulke verleiding bloot te stellen. Waarom heb je dat gedaan?'
De andere monnik antwoordde: 'Ik liet het meisje daar aan de oever, maar jij draagt haar nog steeds met je mee'."

Waar ben jij op dit ogenblik en wat 'draag' je allemaal met je mee?

Interessant?

Sharing = Caring ㋛

Wil je meer weten of vrijblijvend een keer samen over de voor jou of jouw organisatie toegevoegde waarde van mijn diensten klankborden? Voel je vrij om Contact op te nemen, ik kom graag een keer op bezoek voor een goed gesprek!

Leiderschap Ont-wikkeling Leiderschap Bilateraal Ver-leiden Doen

Op de hoogte blijven?

gratisquotes-400px-cta > Hier en nu, maar waar ben jij? | LeiderschapscoachingMeer inspiratie opdoen en nooit meer een blog missen? Schrijf je dan nu in voor mijn Nieuw(s) Leiderschap Tips. Je ontvangt dan maandelijks de 'Nieuw(s) Leiderschap' Tips met mooie blogs, foto's en video's. Ter inspiratie en 'food-for-thought'.
Nu met tijdelijk een gratis eBook met maar liefst 360 (SLÏMme) leiderschap quotes om jou als leidinggevende te inspireren en je te laten groeien in je rol als leidinggevende.

Aanmelden Nieuwsbrief

gratisMeer inspiratie opdoen en nooit meer een blog missen?

Schrijf je dan nu in voor mijn maandelijkse 'Nieuw(s) Leiderschap' Tips.
Tijdelijk met een GRATIS eBook met maar liefst 360 (SLÏMme) leiderschap quotes!