thefuturenextexit"Een verhaal over mensen, over ons. Overgehaald om geld uit te geven dat we niet hebben, aan zaken die we niet nodig hebben, om indrukken te creëren die niet beklijven, op mensen waar we niet om geven..."

Een (Ted)video van Tim Jackson, over 'tegenstrijdigheden' als :

"In een crisis, in een recessie is de natuurlijke beweging van mensen om minder uit te geven, willen sparen, zich willen veilig stellen en naar de toekomst kijken. Maar vanuit ons systeem gezien is dat precies het verkeerde om te doen: sparen vertraagd herstel en politici manen ons voortdurend aan om meer krediet op te nemen en minder te sparen, zodat we het spel weer op de rails krijgen zodat we de groei gebaseerde economie aan de gang kunnen houden"

en

"Waarom is het zo, dat we dat, wat zo uitermate evident is, toch niet doen om de klimaatsverandering aan te pakken, heel eenvoudige dingen zoals energie-efficiënte apparatuur kopen, spaarlampen gebruiken, af en toe eens het licht uitdoen, onze huizen isoleren? Daarmee besparen we op koolstof, op energie, op geld. Waarom, als het economisch toch zo duidelijk zinvol is, doen we dat niet?"

Een video over hoop die voldoende stof tot nadenken geeft, tot zelfreflectie aanzet...

Click to load the embedded media...

Interessant?

Sharing = Caring ㋛

Wil je meer weten of vrijblijvend een keer samen over de voor jou of jouw organisatie toegevoegde waarde van mijn diensten klankborden? Voel je vrij om Contact op te nemen, ik kom graag een keer op bezoek voor een goed gesprek!